RuneQuest Character Pack

Kirjoittanut Tero Kaija, 15.07.2007 klo 17:31
RuneQuest Character Pack tarjoaa RuneQuestiin uudistetun ja laajennetun version hahmolomakkeesta. Varsin laajennetusta versiosta onkin kyse, hahmolomake nimittäin käsittää yhteensä kaikkiaan 28 sivua. Hahmolomake on julkaistu pdf-versiona ja se on ostettavissa DriveThruRGP.com:sta hieman alle seitsemän dollarin hintaan.

Hahmolomakkeen ensimmäinen sivu on käytännössä yhteenveto hahmosta sisältäen ominaisuudet, vahinkomuutoksen yms. tiedot, osumapaikkataulukon, hankitut Legendary Ability:t ja suosikkiaseiden osumaprosentit. Tämän jälkeen kyvyt, tarkemmat tiedot hahmosta (hahmon fyysisten ominaisuuksien ja persoonallisuuden kuvaus, ystävät, viholliset yms.) ja osumapaikkakohtaiset tiedot ovat jokainen omalla sivullaan. Sen sijaan että osumapaikoista merkittäisiin vain kesto- ja suojapisteet, tilaa on raapustella tarkemmat tiedot haarniskasta ja sen ominaisuuksista sekä tarkempia tietoja osumapaikan muista ominaisuuksista ja jopa arvista.

Perustietojen jälkeen omat sivut löytyvät niin tavaroille, seikkailupäiväkirjalle kuin ratsun tiedoillekin. Lisäksi yhteyshenkilöille ja seikkailijaporukan seurueelle on omat lomakkeensa, ja kulteille, integroiduille riimuille ja eri taikuustyypeille on niin ikään omat sivunsa. Lisäksi taikaesineille ja Legendary Ability:ille sekä suoritetuille tehtäville ja sankarimatkoille on vielä omat tietoja ja ominaisuuksia tarkentavat sivunsa.

Lopuksi tiedot mahdollisesta omasta kodista ja sen tavaroista on mahdollista kirjoittaa omalle sivulleen sekä piirtää talon pohjapiirustus. Aivan viimeisenä on tilaa omille muistiin panoille ja taulukot vaikeustasoista, ensiapukyvyn vaikutuksista ja väsymyksen seuraamuksista.

Hahmolomakkeen ensimmäinen ongelma on se, että samoja tietoja joutuu kirjoittamaan useaan kertaan monelle sivulle. Toinen ongelma on taitto, joka on varsin löyhää. Hahmolomakkeen taustana on muista RuneQuestin kirjoista tuttu kirjamainen kuva. Esteettisesti lomake on kyllä nätti, mutta suurten marginaalien ja ripoteltujen riimujen kuvien takia jokaisella sivulla on varsin vähän asiaa. Marginaaleja pienentämällä ja asioita tiivistämällä hahmolomakkeen olisi saanut paljon kompaktimpaan ja käytettävämpään muotoon. Nykyinen asettelu muodostaakin kolmannen ongelman; sivujen määrä on aivan tolkuttoman suuri. Omissa peleissämme käyttämämme itse tekemäni kolmesivuinen hahmolomake tuntuu jo aiheuttavan sen ongelman, että tarvittavaa kykyä saa metsästää lomakkeelta jonkun aikaa. Pelottaa ihan jo ajatus, minkälaista kahlaamista sivulta toiselle olisi 28-sivuisen lomakkeen kanssa.

Aivan turha julkaisu RuneQuest Character Pack ei välttämättä ole. Vaikka tuskin itse tulen hahmolomaketta kokonaisuudessaan koskaan ottamaan käyttöön, yksittäisiä sivuja voi tarpeen tullen hyödyntää peleissä. Aika näyttää, tuleeko hahmolomaketta koskaan oikeasti käytettyä, varsinkin kun netistä on saatavilla kasvavassa määrin fanien julkaisemia lomakkeita eri käyttötarkoituksiin.


Kirjoita kommentti


Nimi (*):
Kommentti (*):