Legendary Heroes

Kirjoittanut Tero Kaija, 17.02.2007 klo 17:51
Legendary Heroes ‚Äďkirja on omistettu kuvaamaan legendaarisilla sankareilla pelaamista ja sis√§lt√§√§ ohjeita sellaisten luomiseen sek√§ listaa uusia Legendary Abilities:eja, loitsuja ja muita kykyj√§ sankareiden k√§ytett√§v√§ksi. Lis√§ksi kirjassa on selostettuna s√§√§nn√∂t massataisteluja varten, joita hy√∂dynt√§√§kseen ei tarvitse sankari olla, mutta jotka ovat mielest√§ni kirjan parasta antia.

Kirjan alku syventyy pohtimaan sankareiden olemusta ja listaa sankarina olemisen hyviä ja huonoja puolia. Sankarit näkevät maailmaa ja pääsevät käymään paikoissa, joista tavalliset ihmiset vain uneksivat, mutta sankarit ovat myös vihollisen tarkan valvonnan alla ja saavat vastaansa aina vain pimeämpiä voimia. Hyvistä teoista puhutaan, mutta myös tehdyt virheet voivat saada eeppiset mittapuut.

Tämän jälkeen kerrotaan kuinka legendaariseksi sankariksi päästään (tai mitä vaaditaan, että itseään voi kutsua sankariksi). Lisäksi mainitaan, kuinka tällaisen sankarin voi luoda. Myös muutamia uusia Advanced Skill:iä on listattuna sankareiden käyttöön.

Seuraavana ovat vuorossa massataistelusäännöt. Armeijoita johtavat sotapäälliköt, joilta vaaditaan taktisia kykyjä. Yksiköiden johtajat puolestaan käskevät sotilaita toimimaan, ja näillä johtajilla on myös suuri vaikutus yksikön taistelutahtoon. Yksiköiden sotilaiden taistelutaitojen keskiarvo määrää yksikön voiman ja taidon, joten yksittäisistä hyvistä taistelijoista ei ole kovin paljoa hyötyä.

Säännöt mahdollistavat yksiköiden monipuolisen käskyttämisen ja kattavat niin jalkavoimien, jousimiesten kuin piirityslaitteiden kuten katapulttien käytön. Myös taikuusjoukkojen käyttöä on yritetty selvittää, mutta loitsujen monipuolisuudesta johtuen tätä varten on vaikea sääntöjä sovitttaa, joten tässä suhteessa jätetään paljon pelinjohtajan arvioinnin varaan. Huonona puolena säännöissä on taktikoinnin vähyys liittyen joukkojen siirtelyyn ja asetteluun (toki yksiköiden käskyttämiseen ja toimien määrittämiseen tarvitaan taktikointia).

Massataistelus√§√§nt√∂jen j√§lkeen on listattuna joukko uusia Legendary Abitilies:eja, jotka ovat kaikkien hahmojen k√§ytett√§viss√§, kunhan vain t√§ytt√§v√§t annetut vaatimukset. T√§m√§n lis√§ksi kuvataan peruss√§√§nn√∂iss√§ kuvattujen riimujen antamat lis√§voimat legendaarisille sankareille ja n√§iden kautta opeteltavat uudet Rune Magic ‚Äďloitsut (jotka nekin tarkoitettu sankareiden k√§ytt√∂√∂n). Lis√§ksi sankareita varten on listattuna my√∂s uusia riimuja ominaisuuksineen ja loitsuineen, joita tavalliset hahmot eiv√§t pysty k√§ytt√§m√§√§n.

Lopuksi listataan vielä muutamia legendaarisia esineitä sankareiden käyttöön, ja kuvataan myös uusia hirviöitä, jotka tarjonnevat kovan vastuksen mahdollisille sankareille.

Kirjasta on varmasti hyötyä, jos pelaaminen korkean tason hahmoilla kiinnostaa. Mikäpä olisi sen hauskempaa kuin luoda korkean tason legendaarisia sankareita ja käydä taistoon Jumaltietäjiä vastaan, tai vaikkapa lähteä tutkimusretkelle Dorastoriin ja taistella vahvoja kaaosolentoja vastaan. Henkilökohtaisesti suurimman mielenkiinnon kuitenkin herättivät massataistelusäännöt. Niiden käyttäminen vaikka ihan irrallisena seikkailuna, jossa hahmojen armeija kohtaa jonkun kaaosarmeijan, voisi olla ihan hauskaa hupia. Tosin, kirjasta luettuna säännöt vaikuttavat toimivalta, mutta käytäntö voi tietysti tuoda esiin karun totuuden…


Kirjoita kommentti


Nimi (*):
Kommentti (*):