Kohti uutta RuneQuestia

Kirjoittanut Tero Kaija, 02.11.2006 klo 22:06
Roolipelaamisharrastuksessani on ollut taukoa jo useamman vuoden ajan, mutta kun tieto RuneQuest-oikeuksien päätymisestä Mongoose Publishin hoiviin ja heidän aikomuksensa julkaista uusi versio RuneQuestista, niin tällöin toiveet roolipelaamisen harjoittamisesta uudelleen alkoivat hiljalleen herätä henkiin. Innokkaita pelaajiakin oli heti tarjolla, joten pelaaminen oli tarkoitus aloittaa heti pelin ilmestyessä. Pelin julkaisun viivästyminen ja lopulta perussääntöjen puutteellisuus esim. taikuuden osalta pakottivat vielä odottamaan lisäosien julkaisua.

Kun RuneQuest: Companion –lisäosa ilmestyi, olivat säännöt mielestäni riittävät pelaamisen aloittamiseen. Ja sitten vain sovittiin pelipäivä, ja oli aika aloittaa hahmojen teko. Whoaa! Voin jälleen kerran virallisesti kutsua itseäni roolipelaajaksi.

Uudessa RuneQuestissa Gloranthassa eletään Toista Aikaa. Kuitenkin itseltäni löytyy runsaasti vanhan RuneQuestin seikkailuja ja materiaalia, niin päätös aloittaa pelaaminen Gloranthan Kolmannella Ajalla oli itsestäänselvyys. Toki Glorantha: The Second Age –kirja kuvaa hyvin Toisen Ajan maailman ja RuneQuest: Monsters hirviöt, mutta esimerkiksi Prax on varsin erilainen Toisella Ajalla kuin Kolmannella Ajalla ja seikkailujen muuttaminen vastaamaan paikkoja olisi varsin työlästä. Lisäksi on vielä odoteltava Cults of Glorantha Book One:n ja Magic of Glorantha:n ilmestymistä, jotta saisi lisätietoja ja –sääntöjä kulteista ja taikuudesta. Nyt olen paremman tiedon puuttuessa hieman soveltanut vanhan RuneQuestin kulttisääntöjä uuteen.

Tässä blogissa pyrin selvittämään omia mietteitäni ja mielipiteitäni koskien juuri uutta julkaistua RuneQuestia. Ennen uuden julkaisua vanha RuneQuest oli minulle Se Ainoa Oikea roolipeli, mutta uuden myötä ainakin roolipelaaminen omalta kohdaltani lähti käyntiin. Saa nähdä toteuttaako uusi RuneQuest kaikki odotukset.


Kirjoita kommentti


Nimi (*):
Kommentti (*):